Fotoalbum

PUSTANDE PÅ PUSZTAN!

 

Den 18 juli äntrade ett gäng glada folkdansare, spelmän och övriga medlemmar bussen i Degerfors för att forslas till Arlanda. Därifrån gick resan vidare med flyg till Budapest. Efter en del problem med bussen i Budapest inkvarterades vi alla så småningom i Asotthalom, ett litet ungerskt samhälle med ca 4 200 invånare.

 

Festivalen vi skulle delta i har genomförts under flera år och med deltagare från många europeiska länder. Den heter County-wandering-festival och mer information kan man hitta på deras egen hemsida www.countywandering.gerisoft.hu.

 

Trötta kröp vi till sängs, efter att ha ätit smörgåsarna som delades ut av vår guide Scilla.

 

Sedan väntade en späckad vecka med uppvisningar, parader, lite fritid och naturligtvis thermal-bad. Varje dag hade vi ledig tid på förmiddagarna med möjlighet att göra en sista genomgång av det program som skulle dansas under eftermiddagen eller kvällen. Sammantaget dansade vi vid 7 olika tillfällen och på de mest skilda ställen. Vad sägs om en idrottsplats, ett thermal-bad, på olika torg och på en liten lokal marknadstillställning?

 

Första uppvisningen skedde i samband med invigningen av hela festivalen. Den skedde i Asotthalom, där vi bodde. En viss nervositet spred sig i gruppen och även lite oro för hur vi skulle klara värmen. Termometern visade nämligen närmare 35 grader i skuggan och det var helt vindstilla. Vi hade ännu inte träffat de andra deltagarna, men fick nu chansen att se även deras uppvisningar. Stämningen var god och väl tillbaka där vi bodde, fick vi snabbt väldigt fin kontakt med bl a den engelska gruppen Morris Men från Plymouth. De var en liten grupp bestående av 8 dansare (alla män) och 2 spelmän och deras program var väldigt speciellt och annorlunda.

 

Veckan fortsatte sedan med ytterligare 6 uppvisningar och värmen blev allt värre. Värst var det när vi skulle dansa ett par danser på en scen inne på thermalbadsområdet. Under taket som välvde över scenen var det 43 grader! Men, som någon sade, det är bara att ta det onda med det goda, se till att dricka mycket vätska för att inte kollapsa eller få värmeslag. Arrangörerna var hela tiden väldigt tillmötesgående och såg till att vi fick uppträda tidigt, så att vi slapp gå klädda i våra varma dräkter för länge.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.05 | 15:08

Hoppas ni vill börja hos oss i Letälvsgillet. vi börjar höstern 2022 0919 kl 18.00 i IOGT lokalen .Strömtorp

0725875175

...
21.05 | 11:57

Vi startar den 19 september kl 18:00 du kan prova på gratis hela hösten. Jag skulle ha daterat upp hemsidan denna vecka men jag blev sjuk. Du är välkommen.

...
21.05 | 09:10

Hej!
Läste i tidningen att det skulle bli prova-på dans nu till hösten 2022.
När startar ni ?

...
02.02 | 13:45

Tyvärr så ser jag inte din mailadress. Du kan skriva till Olga Karlsson som är dräktansvarig. Hon har mailadress grasmossen@gmail.com

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS